306 Speedo problems - deere3350
Hi all,

Recently, the speedo on my 1996 306dt has been playing up. The needle drops to zero for a mile or two (mileage also stops increasing), then returns to normal. Before I give some dealer the privilege of ripping me off to the tune of a few hundred quid, I was wondering if anyone has any experience of this ( The speedo, that is-not being ripped off by a dealer ;) ) and could advise me of the most likely cause.
My first thoughts are that the cable could need replacing but would appreciate any opinions.

Thanks in advance.
306 Speedo problems - Dynamic Dave
My first thoughts are that the cable could need replacing but
would appreciate any opinions.


Is it cable operated, or is it electronic? If the latter, then it could just be a loose electrical connection.
306 Speedo problems - Marcos{P}
My old bright orange Chevette had the same problem and was caused by the cable becoming loose.
I didn't bother to get it done as it didn't record the mileage so I thought I'd be able to sell it for more.
I ended up selling it to my half-wit mate who managed to blow the engine after a week.
306 Speedo problems - maru
I had the same problem, it was due to a faulty speed sensor at the gear box.
306 Speedo problems - deere3350
Thanks all.

maru - thats what I'm hoping it is. The Pug mechanic told me today that's the most likely cause.

I was hoping it wasn't the speedo unit itself, as having got it up to 165000 I'd be pretty annoyed if I had to put a new one in that would be at zero !!
 

Value my car